logo-rond

Behandeling en begeleiding

Kinderen en jongeren

Praktijk Puer biedt behandeling en begeleiding bij uiteenlopende vragen. Er kan onder andere begeleiding of behandeling geboden bij: angsten, somberheidsklachten, moeilijkheden in het omgaan met emoties, trauma, moeilijkheden in de rouwverwerking, problemen in het sociaal contact, gebrek aan zelfvertrouwen en weerbaarheid, gedragsproblemen, aandacht- en concentratieproblemen.

palm-tree

In mijn behandeling maak ik gebruik van verschillende behandelmethoden. Enkele voorbeelden hiervan zijn EMDR, (cognitieve) gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, speltherapie, mediatietherapie, non- verbale therapie en mindfulness. Ik vind het belangrijk om goed te kijken en luisteren naar wat het beste bij het kind en de ouders past.

flamingo

Ouders

 

Voor ouders is het mogelijk om bij uiteenlopende opvoedingsvraagstukken advies te vragen. Als een kind behandeling of begeleiding bij praktijk Puer krijgt, zal er altijd nauw samen gewerkt worden met ouders en met eventuele andere belangrijke personen uit de omgeving van het kind. Zo voelt het kind zich gesteund en kan het zich optimaal ontwikkelen.

 

logo-rond

Trainingen en workshops

Trainingen

 

Praktijk Puer biedt een aantal trainingen in groepjes aan voor zowel kinderen als jongeren. De groepjes worden klein gehouden en er wordt veel aandacht besteed aan het gevoel van vertrouwen en veiligheid binnen de groepjes. De meerwaarde van  groepsbegeleiding is dat kinderen en jongeren enorm veel van elkaar kunnen leren en samen kunnen groeien. De trainingen bestaan uit een 6-10 sessies in groepsverband, vooraf en na afloop vind er een gesprek met ouders samen plaats.

costa-rica-i-bewerkt

pine-apple-2

 

Workshops

 

Voor scholen en leerkrachten is het ook mogelijk Praktijk Puer in te schakelen. Ik verzorg workshops over uiteenlopende onderwerpen (zoals angsten, hooggevoeligheid, intelligentie, sociale emotionele problematiek en gedragsproblematiek et cetera). Het is voor scholen en leerkrachten eveneens mogelijk om een afspraak te maken voor advies bij specifieke vragen.

 

 

Bij vragen over het aanbod van Praktijk Puer kan je altijd contact opnemen. Ik help je graag verder en denk graag met je mee.

 

 

 palmbomen